VWFS logotype VWFS logotype
25 år av engagemang och utveckling!

25 år av engagemang och utveckling!

2020-01-07

År 1994 arbetade totalt 17 personer på Volkswagen Finans Sverige AB (VFS) och vi är glada över att två av dem är kvar än idag! Carina Bring och Lena Wassberg har varit med på en spännande resa som präglats av utmaningar, utveckling och framgångar.

Både Lena och Carina beskriver hur de har vuxit i företaget i olika roller och även fått följa tillväxten på olika sätt i form av nya ägare, utökad portfölj, omfattande systemförändringar och uppdaterade regelverk att förhålla sig till.

– Wow, vilken resa vi har fått uppleva under dessa 25 år. Den har genomsyrats av utveckling och det är en ynnest att få vara en del av ett framåtlutat företag!, inleder Lena Wassberg, som idag innehar rollen som teknisk systemägare på IT-avdelningen.

Carina Bring är ansvarig för företagets compliance-funktion och hon beskriver arbetsmiljön som en betydande anledning till varför hon valt att stanna kvar.

– Som mindre företag är det mer naturligt att ha mycket insyn och möjlighet att påverka. Jag imponeras över att det är så även idag när vi vuxit till ett betydligt större företag med närmare 235 anställda. Utöver spännande arbetsområden är kollegorna en bidragande faktor till den härliga arbetsmiljön!, berättar Carina.

Hållbarhetsfrågor premieras av VFS
Under företagets 25-årsjubileum och årliga konferens i november blev Carina och Lena uppmärksammade på scen och belönades med diplom och present för fantastiska insatser. Konferensen sammanfattade en händelserik resa med hållbarhet som röd tråd och det är ett arbete som de båda är extra stolta över.

– Att företaget tar ansvar i samhällsfrågor gör att jag kan känna mig stolt över min arbetsplats, berättar Carina.

– Det känns värdefullt att få vara en del av ett företag som bidrar till samhället. Utöver det anordnas även aktiviteter såsom adventsfika och brännbollsturnering som bidrar till gemenskap. Det har alltid funnits en positiv kultur som är starkt befäst i företaget, fortsätter Lena.

Vilket är era hittills bästa minnen från tiden på VFS?

– Helheten! Jag har en så go känsla när jag tänker tillbaka på allt vi varit med om. Från dag ett har det varit utveckling i företaget och det blir aldrig någon stagnation. Visst har vi upplevt utmaningar genom åren, men vi har haft så himla roligt tillsammans! Jag gjorde ett försök i att sluta, men återvände redan efter två års arbete inne i Stockholm. Det är ett kvitto på att det är ett bra företag, berättar Lena.

– För mig är det viktigt att det är roligt att gå till jobbet, och nu 25 år senare känner jag fortfarande samma sak. Det är högt i takt och det finns en stark vi-känsla. Jag har dessutom träffat flera av mina bästa vänner (bland annat Lena!) här på jobbet. Det är fantastiskt!, avslutar Carina.

 

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!