VWFS logotype VWFS logotype
 • Josef om karriärmöjligheterna på Volkswagen Finans Sverige

  Josef om karriärmöjligheterna på Volkswagen Finans Sverige

  Josef Akrawi inledde sin karriär hos oss på Volkswagen Finans Sverige (VFS) sommaren 2019. Han startade på Operations-avdelningen med fokus på företagskunder för att sedan gå vidare till kreditavdelningen som kredithandläggare. Idag är han redovisningsekonom på redovisningsavdelningen och han fortsätter att utvecklas i takt med företaget.

   

  – Om du visar att du är öppen för nya utmaningar finns det alltid chans att utvecklas och jag är glad över att det uppmuntras. Jag har fått fin stöttning av båda mina chefer och övriga på företaget när jag har sökt mig vidare. En intern karriärresa skapar ett värdefullt kunskapsutbyte och en helhetsbild i hur saker och ting hänger ihop. Jag tar med mig erfarenheter från mina tidigare avdelningar och tar emot ny kunskap på den nya avdelningen. När jag förflyttas mellan olika processer får jag bättre förståelse för hur hela kedjan fungerar!, inleder Josef.

  Ständig utveckling

  Till en början arbetade Josef gentemot våra företagskunder och som ny på företaget fick han bra insyn i hur våra processer fungerar och vilka tjänster vi erbjuder. När han blev varm i kläderna tog han sig an en ny tjänst och arbetade nära våra återförsäljare. Där var han med i processen från start – från att kunden ansöker om finansiering. Numera har han fokus på siffror och analys i rollen som redovisningsekonom. Vidare berättar han om företagets utveckling och hur åren här har påverkat honom i sitt dagliga arbete och privat.

  – VFS drivs av ständig utveckling. Det är ett flexibelt företag som anpassar sig efter marknaden och för att kunna göra det lägger de stor vikt vid att utveckla sina medarbetare. De erbjuder utbildningar, lärorika föreläsningar och interna karriärmöjligheter. Det har gjort att jag själv har utvecklats som person på flera sätt. På Operations fick jag utmana mig själv i att hantera olika ärenden och människor i ett snabbt tempo. På Kredit var det snabba beslut utifrån analyser och i min nuvarande roll är det viktigt med noggrannhet och detaljer. Min utveckling inom jobbet har också präglat min personlighet i mitt privatliv. Det jag har lärt mig på jobbet tillämpar jag även utanför jobbet, berättar Josef.

   

  Starka grundvärderingar

  Josef hade god kännedom om våra värderingar och vår företagskultur redan innan han påbörjade sin anställning hos oss, för det var just dessa som lockade honom att söka sig hit.

  – Företaget lever som de lär. Grundvärderingarna är inte bara ord på tavlan, utan de präglar det dagliga praktiska arbetet. Kunden i centrum är ett av våra värdeord och det genomsyrar alla våra arbetsuppgifter. Vi utvecklar våra produkter och tjänster för kundens bästa – för att tillfredsställa deras behov. Vårt värdeord mod yttrar sig genom att vi uppmanas att gå utanför vår comfort zone och för min egen del har det resulterat i att jag tar mig mod att presentera mina idéer och att jag har sökt nya roller inom företaget, berättar Josef.

   

  Josef, vi kör 3 snabba frågor!

  Vad är det roligaste i rollen som redovisningsekonom?
  – Framför allt siffror! Jag är analytisk av mig och gillar att analysera resultat och jämföra dessa med nuläge för att slutligen kunna ge en framtidsbild.

  Vilket är ditt bästa minne hittills?
  – Det finns många bra minnen! Ett av dem är från en konferens som vi hade i Oslo med teamet på Kreditavdelningen där vi fick utbyta erfarenheter med våra kollegor i Norge. Det gav mig bra insikter!

  Vad lockade dig att börja på VFS?
  – Jag hade haft span på företaget länge och så fort det dök upp en tjänst tvivlade jag inte en enda sekund på att söka den! Deras tjänster, grundvärderingar och företagskultur vägde tungt. VFS är dessutom en del av en internationell koncern och det är absolut något som lockade mig. Möjligheterna är oändliga. 

Nästa steg

Bli en av oss och sök någon av våra lediga tjänster.

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!