VWFS logotype VWFS logotype
 • Från handläggare till gruppchef – en intern utvecklingsresa som sträcker sig tio år tillbaka

  Från handläggare till gruppchef – en intern utvecklingsresa som sträcker sig tio år tillbaka

  Carolina Gustafsson har arbetat på Volkswagen Finans Sverige AB (VFS) sedan november 2011. Hon inledde sin resa på företaget som handläggare på kundtjänstavdelningen och sedan dess har hon genomfört en gedigen utveckling internt. Idag arbetar Carolina som gruppchef för avdelningen där hon först blev anställd – fortfarande med ett genuint engagemang och intresse för kundservice!

  Från telefonförsäljare till gruppchef

  Carolinas karriär tog fart när hon som 16-åring började arbeta som telefonförsäljare. Redan då insåg hon vikten av goda kundrelationer och fick ett stort intresse för kundservice. Efter studier inom ekonomi och företagande tog hon sig an en roll inom kundservice kombinerat med en tjänst som butikskonsulent. Hon inledde sin karriär på VFS som 21-åring och i år firar hon tioårsjubileum på företaget.

  – Under mina år inom koncernen har jag arbetat som handläggare på kundtjänst följt av IT- och projektkoordinator. Jag har breddat min kompetens genom att arbeta med flera olika uppdrag, allt från effektivisering av kundservice till att minimera den manuella hanteringen. I oktober 2019 intog jag min nuvarande roll som Gruppchef Kundservice Privat. Det betyder mycket för mig att det är inom samma avdelning där jag en gång inledde min resa!, inleder Carolina.

  Människor i fokus

  Idag arbetar Carolina med ett team på 15 personer och deras grupp är en av fyra som ingår i avdelningen Operations. Hon arbetar dels med att bistå sina medarbetare i frågor kring privatpersoners finansiering, dels med att stötta medarbetarna i deras personliga utveckling samt att upprätta välfungerande rutiner och processer.

  – Jag älskar att arbeta med människor. I min roll får jag möjligheten att både serva våra kunder och bidra till mina medarbetares utveckling. I tidigare roller har jag uppskattat att mina dåvarande chefer har utmanat mig och nu kan jag göra detsamma med individer i mitt team. Därför försöker jag involvera dem i projekt och förändringsarbeten. Det är viktigt för mig att motivera medarbetarna i det dagliga arbetet och en del i det är att skapa en förståelse för att man aldrig blir fullärd här – det finns alltid mer att lära sig, berättar Carolina.

  Intern utvecklingsresa

  Carolinas resa är ett typexempel på de utvecklingsmöjligheter som finns inom VFS, där arbetsmiljön präglas av ett starkt förtroende och ömsesidig uppskattning mellan samtliga parter.

  – Utvecklingspotentialen är oändlig så länge du är en driven person med ambition och vilja. Det finns något nytt att lära varje dag då världen förändras, och vi måste förändras med den. Jag är stolt över oss och allt vi åstadkommer – men framför allt är jag stolt över att få vara en del av den här arbetsplatsen!, avslutar Carolina.

  Tre snabba med Carolina

  Hur skulle du beskriva VFS som arbetsgivare?
  – De är en arbetsgivare som värnar om sina anställda. Ledningen lyssnar för att förstå och tar mer än gärna emot feedback, oavsett vad det handlar om. Något som jag också tycker är otroligt viktigt är att de visar uppskattning för sina medarbetare.

  Hur skulle du beskriva arbetsmiljön?
  – Det är ett öppet klimat som bygger på ömsesidig respekt. Det finns en trygghet i att man alltid kan uttrycka sina åsikter, bli förstådd och respekterad.

  Vilket är ditt hittills bästa minne från VFS?
  – Det hinner hända mycket under tio år, men jag har tre minnen som lyser extra starkt. Arbetsmässigt är det implementeringen av vår robot Volke – han ligger mig varmt om hjärtat då jag drev det projektet och utvecklade roboten tillsammans med extern samarbetspartner. Ett annat starkt minne är när jag blev godkänd på testerna som krävs för att bli gruppchef. Slutligen är det alla härliga minnen från våra konferenser, de är alltid välplanerade och roliga. Stort tack till dem som gör ett kanonjobb med att planera dessa tillställningar!

Nästa steg

Bli en av oss och sök någon av våra lediga tjänster.

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!