VWFS logotype VWFS logotype

Har du frågor kring finansiering? Sök bland vanliga frågor till kundservice.

Sök bland vanliga frågor
 • "Det är väldigt roligt att se tillbaka på den utvecklingen jag har gjort på kort tid!"

  "Det är väldigt roligt att se tillbaka på den utvecklingen jag har gjort på kort tid!"

  Max Borg har arbetat inom servicebranschen sedan 2009 och hans karriär hos oss på Volkswagen Finans Sverige AB (VFS) tog fart 2018. Han startade som handläggare på ÅF-supporten – nuvarande Dealer Operations – och två år senare intog han rollen som Affärskoordinator på försäljning. Max drivs av att arbeta för och med människor, något han får utlopp för i sin roll där han utvecklar, förbättrar och effektiviserar processer.

  – Jag trivs otroligt bra på VFS! Det är ett högt tempo, utmanande arbete och konstant utveckling för den som vill det. Det finns mycket att lära sig och bredden är både givande och drivande! Jag vill suga åt mig all kunskap och bidra med den erfarenhet jag har. Genom att visa framfötterna kunde jag vidareutvecklas inom företaget och det är jag tacksam över, inleder Max.

  Från koordinering och utveckling till specifika projekt 

  Rollen som affärskoordinator innefattar många delar – allt från koordinering av arbetet till längre och specifika projekt. Max ansvarar bland annat för uppdateringar av organisationshandboken som beskriver samtliga processer, utveckling och förvaltning av avtal med återförsäljare samt utveckling av arbetsprocesser och tjänster. Utöver det ansvarar han och övriga kollegor inom gruppen för kommunikationen gentemot återförsäljare, exempelvis genom nyhetsbrev, enkäter och filminspelningar.

  – Min roll innefattar också koordinering kopplat till projektet Business Review som genomförs årligen, där vi går igenom hela Återförsäljar-affären. Vi gör bland annat lönsamhetsanalys och sammanställer vad vi ska fokusera på kommande år. Jag säkerställer att underlag tas fram och att de som ska ta fram siffror och presentera har det som krävs. Sedan 2022 är jag även ansvarig för koordinering av alla förändringar relaterat till våra återförsäljare – till exempel vid uppköp, en ny återförsäljare eller avveckling. Det är med andra ord ett brett arbete och det gillar jag, berättar Max.

  Höga ambitioner, driv och vilja  

  Max har höga ambitioner och räds inte för att utmana sig själv. Hans tidigare yrkeserfarenheter och ett tydligt driv har lett honom in på nya projekt hos oss på VFS.

  – Både jag och min roll har utvecklats på VFS, rollen är inte densamma som i början och jag är glad över att min chef ser min potential och vilja att utvecklas. Han får mig att anta utmaningar som jag kanske inte hade valt på egen hand. Jag uppskattar att de lyfter fram mina starka sidor och det jag är bra på. Det är väldigt roligt att se tillbaka på den utvecklingen jag har gjort på kort tid!, berättar Max.

  En lyhörd och produktiv arbetsplats

  Max beskriver VFS som lyhörda, framåtsträvande, kunskapsrika och villiga att hjälpa. Han uppskattar även att organisationen är effektiv och snabb vid förändringar, däribland nämner han renoveringen och det nya arbetssättet som utvecklades när pandemin tog fart.

  – VFS var väldigt snabba på att ställa om till distansarbete och det stöd som vi medarbetare behövde i det. Nu när vi är tillbaka på kontoret håller vi fortfarande fast vid det nya arbetssättet och det som har fungerat bra med det. Jag har lärt känna många kollegor genom skärmen och nu får vi möjlighet att skapa ett nytt band när vi ses på kontoret i nya och fräscha lokaler! Jag har ambitiösa, kunniga, hjälpsamma och drivna kollegor. Det bidrar till att jag själv vill göra mitt bästa. Både chefer och medarbetare bryr sig – det är fint, avslutar Max.

  Tre snabba med Max 

   Vad är roligast med din roll på VFS?

  Att arbeta för och med människor! Mina främsta kontakter finns internt och jag samarbetar nästintill med alla avdelningar och säkerställer arbetet. Det är jätteroligt.

  Vad tycker du om arbetsmiljön?

  – Det är en oerhört god arbetsmiljö. Vi har en fin sammanhållning på kontoret och vi har tillgång till restaurang, gym och parkering. Det är alltid kul att komma till jobbet!  

  Berätta om dina hittills bästa minnen från tiden på VFS

  – Jag har många fina minnen från min tid här, alltifrån roliga fikaraster till konferenser med hög kvalitet där medarbetare lyfts fram genom nomineringar. Jag minns också när jag fick presenter i samband med att jag blev pappa!

   

   

Nästa steg

Bli en av oss och sök någon av våra lediga tjänster.

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!