VWFS logotype VWFS logotype
 • Hållbarhet i fokus hos oss

  Hållbarhet i fokus hos oss

  Linda Österlund inledde sin karriär på Volkswagen Finans Sverige AB (VFS) som VD-assistent år 2008, och har sedan dess genomgått en spännande resa inom företaget.

  – Jag såg det som en spännande utmaning att få vara en del av ett starkt varumärke. Under min tid på VFS har jag arbetat inom olika avdelningar. Förutom min roll som VD-assistent har jag arbetat på vår Kundtjänstavdelning, som Inköpskoordinator, och idag som HR-assistent och Fastighetsansvarig. Jag har varit föräldraledig i två omgångar och varje gång jag kom tillbaka väntade en ny roll för mig att ta mig an, vilket har varit mycket utvecklande, inleder Linda.

  I rollen som Fastighetsansvarig ansvarar Linda för många upphandlingar, bland annat av fastighetsservice och kontorsmöbler.

  – Företaget har vuxit i snabb takt de senaste åren, på ungefär 10 år har vi fördubblat vår personalstyrka och det krävs att någon driver fastighetsrelaterade frågor, berättar Linda.

  Att antalet medarbetare ökar varje år medför ett behov av förändrade kontorslokaler och Lindas främsta uppgift är att skapa en arbetsplats som är hållbar över tid.

  – Under den senaste renoveringen har vi haft ett långsiktigt tänk som innebär att vi har gjort om för att få plats över tid, oavsett vilken avdelning som sitter där och hur många de är. Vi uppmuntrar till ett flexibelt arbetssätt, beskriver Linda.

  Ett arbete som gör skillnad

  Hållbarhetsfrågor har länge varit högst upp på agendan och som ett led i det arbetet har skrivbord återanvänts och kontoret inretts med en golvmatta gjord av 90 % återvunnet material.

  – Hållbarhetstänket genomsyrar kulturen på VFS. Genom att bland annat ta bort pappersmuggar samt addera miljömärkt kopieringspapper och städmaterial kan vi bidra till en bättre miljö. Vi har även en testperiod där matavfall källsorteras för att omvandlas till biogas. Allt i ett försök att hitta de bästa alternativen till hållbarhet och detta är bara några exempel. Det är ett spännande och givande arbete, fortsätter Linda.

  Vi har också ett mycket gott samarbete med Matmästarna, som driver lunchrestaurangen i våra lokaler. De är flexibla och ser till att vi får ekologisk mjölk till kaffet, ekologisk frukt i våra fruktkorgar och att all pant går till återvinning. De försöker även arbeta med hållbarhet i sin verksamhet med den mat de serverar i restaurangen. Vi är oerhört glada för att de stöttar vår riktning, avslutar Linda.

  3 snabba med Linda

  Vad har bidragit till att du stannat i 12 år?
  – Först och främst kollegorna, jag trivs verkligen med dem! Sedan upplever jag VFS som en trygg arbetsgivare med ett starkt varumärke. Vi har konkurrenskraftiga produkter som tillmötesgår en omfattande målgrupp och jag trivs med både arbetsuppgifter och arbetsmiljö. Jag känner mig stolt över att arbeta här!

  Finns det något särskilt du uppskattar?
  – Jag tycker att företaget har en positiv syn på föräldraskap. De har inte bara ett fokus på hållbarhet utifrån vår fysiska arbetsplats, utan även utifrån att de uppmuntrar till balans mellan privat- och arbetsliv. Jag upplevde att jag kunde vara ledig under min föräldraledighet och de var lyhörda för min vilja att utvecklas när jag skulle tillbaka till arbetslivet.

  Vilket är ditt bästa minne hittills?
  – När vi firade 20 år som företag med konferens i Wolfsburg. Det var en spännande resa och upplevelsen i sig var så härlig. Det var roligt att få se glädjen hos samtliga och få göra något sådant tillsammans!

   

Nästa steg

Bli en av oss och sök någon av våra lediga tjänster.

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!