VWFS logotype VWFS logotype
Swish som ett alternativt betalsätt vid faktura

Swish som ett alternativt betalsätt vid faktura

2022-01-25

Att ligga i framkant i den tekniska utvecklingen är essentiellt för Volkswagen Finans Sverige AB (VFS). Likaså är det av stor vikt att erbjuda flexibla lösningar vad gäller olika betalsätt för kund. I en ständig strävan att förenkla och effektivisera finns nu Swish som ett alternativt betalsätt vid faktura. Betalsättet implementerades under våren 2021 och det har fått ett positivt gensvar!


Idén om att införa Swish som betalsätt vid faktura är sprungen ur en vilja att förbättra och bredda betalningsalternativen för kund. Erika Jonsson är Projekt- & IT-koordinator på Cash Management och har varit koordinator under detta omfattande projektet. 

– Swish är ett tydligt exempel på att VFS strävar efter att göra det så enkelt som möjligt för kunderna att betala sina räkningar. Genom att automatisera arbetsled som tidigare hanterats manuellt minimeras också risken för fel: vår avvikelsehantering kopplade till betalningar via Swish är lägre än 1 %, något vi ser som ett stort steg i rätt riktning, berättar Erika.

Redan efter några månader gick det att avläsa att inbetalningarna via Swish ökat med 74 % – siffror som tyder på att kunderna är nöjda med den nya tillämpningen. Siffran har ökat kontinuerligt sedan dess.

– Vi har fått bra feedback från våra kunder och har sett att ett flertal uppmärksammat Swish-funktionen i sociala medier, vilket är roligt. Framöver strävar vi efter att utveckla funktionen ytterligare, till exempel genom att kunna erbjuda Swish-betalning även via “Mina Sidor”, avslutar Erika.

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!