VWFS logotype VWFS logotype

Har du frågor kring finansiering? Sök bland vanliga frågor till kundservice.

Sök bland vanliga frågor
 • Michaela Törnqvist överraskades med nomineringen ”Tillit”

  Michaela Törnqvist överraskades med nomineringen ”Tillit”

  Varje år hyllar vi våra medarbetare för deras insatser och delar ut nomineringar utifrån våra värdeord. I år tilldelades Michaela Törnqvist nomineringen “Tillit” av sina kollegor.

  Personen jag vill nominera är en person jag har jobbat väldigt nära under mina två år på VFS, till en början var hon min handledare, numera är hon min gruppchef. Personen har alltid haft ett stort engagemang och vilja att driva verksamheten framåt vilket hon nu i sin nya roll som gruppchef även vill ska prägla hela sitt team. Hon är tydlig med de förväntningar hon har på oss och vilka mål vi har att sträva efter samtidigt som hon erbjuder stöd och stöttning på resan dit. Hon har tagit hela teamet igenom flera stormiga perioder det senaste året och att gruppleda skulle vara något nytt för henne är svårt att tro. Det jag tycker utmärker henne allra mest och gör jag att jag anser att hon förtjänar titeln som ”Årets medarbetare i kategorin tillit” är den relation hon som gruppchef har byggt upp med sina medarbetare. Jag upplever att hon verkligen ser varenda person i sitt team och jobbar för att vi ska uppnå vår fulla potential. Hur tung hennes egen ryggsäck än har varit,  har hon prioriterat att hitta lösningar för att avlasta när det har blivit mycket för oss andra att bära. Hon har skapat en öppen miljö där varje medarbetares åsikt är av värde och hon duktig på att visa att alla har en viktig roll i teamet. Hon har också stått upp för oss de gånger arbetsbördan varit hög eller då orimliga krav har ställts, vilket är en egenskap jag verkligen värdesätter i henne. Så trots att rollen är ny för henne, och kanske tack vare de turbulenta tiderna vi har tagit oss igenom så har jag genom allt detta fått en stor tillit till henne och väldigt glad över att ha henne som min närmsta chef.

  En lång och samtidigt träffsäker nominering som beskriver Michaelas insatser i sin roll som gruppchef på vår avdelning Risk Management. Under sina fem år på företaget har hon gått från riskanalytiker till ledarrollen där hon ansvarar för det dagliga operativa arbetet i teamet.

  Hur kändes det att få ta emot nomineringen?
  – Till en början blev jag ställd och chockad. När det hade sjunkit in kände jag mig rörd. Det är så fint att kollegor har tagit sig tid att skriva en nominering. Jag vet hur mycket alla har att göra nu i en hektisk period. Det var väldigt fina ord och det känns jätteroligt att bli tilldelad nomineringen “Tillit”!

  Vad betyder värdeordet “Tillit” för dig?
  – Just tillit är väldigt viktigt för mig. Jag tror att det är en grundförutsättning för att kunna bygga ett starkt team. Tillit skapar modiga kollegor som vågar ta ut svängarna och utmana sig själva, för man vet att det finns kollegor som fångar upp en om man misslyckas.

  På vilket sätt agerar du utifrån nomineringen i ditt dagliga arbete?
  – Genom att vara tydlig i min kommunikation och uttrycka mina förväntningar. Jag säger ofta att jag litar på mina kollegor och att jag förväntar mig att de ställer frågor om det behövs, i god tid för att kunna slutföra uppgiften inom deadline. I vårt team har vi specialister inom olika områden och för att skapa ökad insyn och förståelse för varandra försöker jag ge utrymme för alla att berätta om sitt arbete och sina utmaningar. Det är jätteviktigt att teamet upplever att jag har tillit till dem och att de litar på mig. Jag vill skapa en miljö där det är okej att göra fel och lära sig av det, det är okej att inte kunna allt och då räcka upp en hand för att få hjälp.

  Stort grattis till dig Michaela och tack för ditt värdefulla arbete!

Nästa steg

Bli en av oss och sök någon av våra lediga tjänster.

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!