VWFS logotype VWFS logotype
 • “Mitt intresse för bilar har lagt grunden för den roll jag har idag”

  “Mitt intresse för bilar har lagt grunden för den roll jag har idag”

   Johan Sjögren är en av lagspelarna i VFS Fleet-team. Med sitt stora engagemang och intresse för branschen bidrar han med mycket fakta och framtidsspaningar inom tjänstebilsbranschen! Sedan Johan inledde sin karriär på Volkswagen Finans Sverige 2004 har han befunnit sig på en utvecklande resa och är idag en av VFS Key Account Managers inom det expansiva området Fleet.  

  Året var 1989 då Johan först äntrade bilbranschen genom att sälja Volkswagen-bilar, men passionen sträcker sig längre tillbaka än så. Han delar med sig av minnen från barnsben.

  – Jag minns hur jag som nioåring observerade bilen på grannens uppfart i Blekinge. Det var en silverfärgad Volvo 262 C med svart vinyltak, och om jag ska vara ärlig minns jag fortfarande registreringsnumret. Det var en gigantisk lyxbil på den tiden och jag var beredd att hoppa över veckopengen för att köpa en likadan, det var det jag sa till pappa. Bilar var en dröm för mig när jag var 11 år och nu är det min vardag. Mitt intresse för bilar har lagt grunden för den roll jag har idag, inleder Johan.

  Långsiktiga samarbeten

  Johan inledde sin karriär på VFS:s kundtjänstavdelning, dit han blev rekryterad av Anna Tellemar som även hon arbetar kvar på företaget idag. Året därpå blev han Key Account Manager och därefter har han haft flera olika roller inom företaget men är nu åter i rollen som Key Account Manager inom Fleet!

  – Det var oerhört nyttigt för mig att starta inom kundtjänst. Där fick jag lära mig vad som fungerade i systemet och vilka lösningar som är möjliga. Det har jag haft stor nytta av i mina efterkommande roller. Många av företagen jag hanterar idag är kvar sedan 2005 och vi har vuxit tillsammans. De uppskattar långsiktigheten och det är kundmötena som ger mig inspiration. Vi diskuterar bilpolycies, hållbarhet och elektrifiering. Jag lär av dem och de lär av mig – det är ett förtroende som byggs på ärlighet och trovärdighet, berättar Johan.

  Vikten av att ligga i framkant

  – Framgångsfaktorn är att vara tillgänglig för kunder samt uppdaterad kring regler och lagar. Regler införs med kort varsel och det gäller att vara först på bollen med senaste nytt och samtidigt tänka långsiktigt. Genom att dela med mig av kunskap till kunder och kollegor kan de hålla sig uppdaterade och ta del av ett genuint intresse. Jag lägger ner otroligt mycket tid på kvällar för att uppdatera mig och ligga i framkant. Det kräver ett intresse för både bilar och affären!, berättar Johan. 

  Johan, hur upplever du VFS som arbetsgivare?

  – Det är en platt organisation med en familjär stämning och det finns en långsiktighet där företaget är mån om personalen. Det genomförs många aktiviteter för att vi medarbetare ska trivas, däribland konferenser, välfungerande system med medarbetarsamtal och det finns generösa förmåner. Vår personalbilsprodukt till våra anställda är en fantastisk förmån där företaget går in och betalar med ett lönetillägg. Jag tycker att VFS sticker ut och är en oerhört professionell arbetsgivare – de är bäst i klass skulle jag säga.

  Vilket är ditt främsta råd till företag?

  – Kurvan från diesel till elbil har gått mycket snabbare än jag själv trodde. Företag behöver kunna attrahera medarbetare idag och elbilar är en betydande faktor för ett bättre klimat. Det gäller att kunna paketera det på ett bra sätt. Mitt främsta råd är att ha nära dialog med företagets finansbolag och ha en uppdaterad bilpolicy. Ta hjälp av den expertis och rådgivning som finns – den är central och viktig.

Nästa steg

Bli en av oss och sök någon av våra lediga tjänster.

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!