VWFS logotype VWFS logotype

Har du frågor kring finansiering? Sök bland vanliga frågor till kundservice.

Sök bland vanliga frågor
 • “Jag uppskattar alla möjligheter till flexibilitet och kompetensutveckling”

  “Jag uppskattar alla möjligheter till flexibilitet och kompetensutveckling”

  Daniel Quach påbörjade sin karriär på Volkswagen Finans Sverige AB (VFS) för omkring sju år sedan i rollen som riskanalytiker. Hans år på företaget har sedan dess präglats av kompetensutveckling, progression och flexibilitet. Idag arbetar han som datakvalitetsansvarig – en betydelsefull roll som höjer datakvaliteten och säkerställer att beslutsunderlag baseras på rätt data.

  Från industriell ekonomi till försäljningsanalytiker

  Daniels meriter och kvalifikationer grundar sig på en civilingenjörsexamen från Lunds Tekniska Högskola där han studerade huvudämnet industriell ekonomi. Innan sin anställning på VFS arbetade han som försäljningsanalytiker i Köpenhamn.

  – År 2014 fick jag en anställning på VFS som riskanalytiker och valde att flytta från Malmö till Stockholm, både för arbetet och familjen. Under årens gång har jag arbetat med de flesta områden VFS har som innefattar risk. Det har varit otroligt utvecklande och lärorikt – en betydande anledning till att jag har stannat kvar inom företaget!, inleder Daniel.

  Betydelsefulla processer för datahantering

  Sedan årsskiftet 2019/2020 arbetar Daniel som datakvalitetsansvarig. Det är en helt ny roll som har sin utgångspunkt i risk management och har skapats utifrån nya behov inom företaget. Daniels huvudsakliga uppgift är att höja datakvaliteten inom företaget, för att säkerställa att beslutsunderlag baseras på rätt data. Arbetet genererar således värdefull information för att ledningen ska kunna ta rätt beslut vid rätt tidpunkt.

  – I dagsläget arbetar jag tätt med hela verksamheten, speciellt med kollegorna inom business intelligence. Tillsammans utvecklar vi processer som tryggar att datan transformeras, hanteras och sparas utifrån företagets premisser. Ett exempel är GDPR-gallringsprocessen, där gallringar av datan genomförs varje dag. Det är en strukturell process som kräver noggrann bevakning och mitt ansvar är att flagga för eventuella brister som behöver åtgärdas, berättar Daniel.

  Lyhörd och utvecklande arbetsplats

  Vidare beskriver Daniel arbetsmiljön som mycket god och belyser såväl fysiska som psykiska aspekter. Det nybyggda kontoret är utrustat med aktivitetsbaserad arbetsmiljö och ergonomiska arbetsplatser, vilket skapar goda förutsättningar för produktivitet. Men det han uppskattar mest är företagets lyhördhet för individens egna frihet och ansvar.

   – Jag lägger ett stort värde i det utrymme jag får till vidareutveckling. Varje medarbetare ges mycket eget ansvar och frihet till att nå sina mål – vilket i mitt fall har skapat möjligheter till ny kompetens och nya arbetsuppgifter. Genom att VFS har varit lyhörda har jag kunnat ta stora kliv framåt i min karriär, och det är jag otroligt tacksam för!, avslutar Daniel.

  Tre snabba med Daniel

  Vilket är ditt hittills bästa minne från tiden på VFS?
  – Jubileumsresan till huvudkontoret i Tyskland när företaget firade 20 år! Det var otroligt roligt att besöka tillverkningsfabriken och se processen bakom alla fantastiska finesser.

  Vad är roligast i ditt arbete?
  – Att jag utmanas varje dag. Det absolut roligaste med att lösa utmaningarna är att se hur företaget förbättras och ta nya steg framåt i utvecklingen.

  Vad uppskattar du mest med VFS som arbetsgivare?
  – Flexibiliteten kring min föräldraledighet är något jag uppskattar otroligt mycket. Jag var föräldraledig sex månader år 2019 för första gången och kommer att ta en ny period för mitt andra barn nu i mars. Det har aldrig varit några konstigheter, utan VFS har varit både lyhörda och anpassningsbara för mina behov. Även processerna har varit smidiga med enkel tillgång till information. För mig var det viktigt att vara hemma en längre period och det är tacksamt att det fungerade – såväl att företaget erbjuder den möjligheten som att det passade bra i tiden.

  Tack vare att VFS är flexibla kan jag även skapa en bra balans mellan arbets- och familjeliv efter föräldraledigheten. Jag värdesätter att jag kan anpassa arbetet efter vardagen och exempelvis umgås med barnen på dagtid och arbeta kvällstid. Den kombinationen uppskattar jag!

Nästa steg

Bli en av oss och sök någon av våra lediga tjänster.

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!