VWFS logotype VWFS logotype
 • "Om du inte vågar kan du inte vinna!"

  "Om du inte vågar kan du inte vinna!"

  Den röda tråden genom Rima Sabbaghs liv är att hon tar sig an utmaningar som består av två delar; en del där hon känner sig trygg och en del som är helt nytt vatten. När möjligheterna dyker upp är hon inte sen på bollen! Hon började hos oss på Volkswagen Finans Sverige i början av 2015 och sedan dess har hon tagit sig an olika roller och sedan sommaren 2022 har hon ett expat-uppdrag i Norge som Managing Director/CFO på Volkswagen Møller Bilfinans.  


  – Om du inte vågar kan du inte vinna! Samtidigt kan du inte göra allt själv utan det måste finnas chefer som ser din potential och tillåter utveckling. Det fantastiska med miljön hos Volkswagen Finans är att man får chansen om man vill och är beredd att ge det lilla extra.

  Resan inom Volkswagen Finans
  Med bakgrund inom accounting och revision sökte Rima rollen som internrevisor 2015 och drygt ett år senare blev hon tillfrågad om att ta sig an rollen som Head of Accounting. Det som utmärker hennes karriär i stort är viljan att utvecklas, kraften i att se nyttan av olika perspektiv och modet att våga något nytt.

  – Utmaningen med den nya rollen lockade mig och jag valde att tacka ja. Jag kunde redovisning, men ledarskapsbiten var något nytt för mig. Som yngst i chefsgruppen med en annan kulturell bakgrund hade jag fördelen att få arbeta med många erfarna kollegor med olika perspektiv och personligheter. Det var vår framgångsfaktor och det utvecklade även mig som person och ledare! Min styrka är att kunna bidra med andra perspektiv och mångfald är också det som varit styrkan i alla mina team genom karriären.

  Efter närmare fem år som redovisningschef sökte hon ytterligare utvecklingsmöjligheter och uttryckte sin vilja att utvecklas som ledare. Det som var nytt vatten den här gången var sälj och där var hon redo att testa sina vingar.

  – Jag hade flaggat för att jag ville vidga mina vyer som ledare och arbeta mer mot säljsidan för att skapa mig en större helhetsbild. Då hade jag återigen turen att ha en lyhörd chef och kort därpå blev jag uppmanad att söka en tjänst på Fleet. Tjänsten som Head of Business area Fleet blev min och där var jag ett år innan jag fick förfrågan om att arbeta utomlands som Back Office-chef i Norge.  

  Expat-uppdrag som Managing Director/CFO
  – Ledningen inom VFS följer upp om vi medarbetare är intresserade av en internationell karriär. När jag fick förfrågan om att bli Managing Director/CFO på Volkswagen Møller Bilfinans sökte jag direkt. Jag tänkte att jag kommer ångra mig hela livet om jag inte gör det. Efter en längre process fick jag rollen och flög över en gång i veckan för överlämning som start. Sedan flyttade jag dit med min familj bestående av min man och våra tre barn.

  Styrkan i mångfald
  – Norge är likt Sverige när det kommer till kultur, miljö och social trygghet utan att vara helt likadant. Landet är bra ur familjeperspektivet och det blev en smooth transition för oss som inte hade bott utomlands tidigare. Övergången gick över förväntan och här får våra barn träffa folk från hela världen tack vare att de går på en internationell skola! De får precis som jag tidigt lära sig att det inte bara är one way utan att många möjligheter och olika perspektiv ger det bästa av flera världar. Det är en styrka att förstå andra kulturer. Det berikar sättet att agera och samarbeta. Jag har själv vuxit upp i en mångfaldskultur och det vill jag föra vidare till både våra barn och de team jag arbetar med. Hos Volkswagen Finans finns alla förutsättningar för det tack vare att de som företag ser fördelarna med mångfald!

Nästa steg

Bli en av oss och sök någon av våra lediga tjänster.

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!