VWFS logotype VWFS logotype

Har du frågor kring finansiering? Sök bland vanliga frågor till kundservice.

Sök bland vanliga frågor
Ny VD på Volkswagen Finans Sverige AB

Ny VD på Volkswagen Finans Sverige AB

2022-03-01

Patrik, grattis till tjänsten som ny VD! Var kommer du närmast från? 
– Närmast kommer jag från vårt HQ där jag jobbade med dels vår begagnataffär för e-bilar, dels utveckling av Fleet i Europa. Innan dess jobbade jag inom VFS som Affärsområdeschef för den svenska Fleet-affären. Tiden utomlands har verkligen givit mig nya perspektiv på både den svenska affären och VWFS-koncernens kapacitet och möjligheter.

Intressant! Och du har en ganska lång karriär inom bolaget, hur har din resa sett ut?
– Jag klev in på VFS som projektledare för snart 15 år sen. Jag fick uppleva VFS-andan och utvecklingsdrivet inom företaget tidigt, så när jobbet som Försäljningschef Fleet kom upp kändes det helt rätt att bli anställd. Sedan dess har jag haft olika chefsroller inom både sälj och operations. Jag känner mig oerhört stolt att ha varit med om att utveckla både VFS Fleet- och Privatleasingaffär. Jag delar och får energi från utvecklingsdrivet inom företaget!

Vad vill du prioritera internt och i dina externa samarbeten den närmsta tiden?
– Först och främst vill jag prioritera vår affär. Samarbetet med koncernens bilmärken, våra återförsäljare och resan mot en mer digital kundupplevelse. Samtidigt som affärsfokus är av största vikt tror jag på att som ny VD också lyssna på organisationen och den kompetens och kunnande som finns. För att därifrån utveckla VFS ihop med både medarbetare, kunder och partners.

 

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!