VWFS logotype VWFS logotype
 • “Privatleasing av begagnade bilar är en fördel för kunden”

  “Privatleasing av begagnade bilar är en fördel för kunden”

  Madeleine Berglund arbetar som produktchef för operationell leasing, vilket inkluderar privatleasing och operationell leasing för företag. I den här artikeln berättar hon om en produkt som lanserades våren 2023; Privatleasing av begagnade bilar!

  Berätta om produkten privatleasing för begagnade bilar och dess fördelar
  – Vi skapar leasingerbjudanden för begagnade bilar istället för att sälja bilarna vidare – det är en win-win för alla parter. För våra kunder innebär privatleasing av begagnade bilar ett bredare utbud, lägre kostnader och trygghet. Vid privatleasing finns ingen kontantinsats och kunden behöver inte fundera kring bilens framtida värde, utan bilen lämnas åter till levererande återförsäljare.

  Hur har arbetet sett ut bakom kulisserna?
  – Arbetet påbörjades av min tidigare kollega för närmare fem år sedan och först i våras började vi marknadsföra produkten på bredare front. För oss på Produktavdelningen har det inneburit ett omfattande samarbete med våra avdelningar Brand Management, Asset Management, Försäljning, Operations och IT. Det handlar om allt från att ta fram attraktiva erbjudanden till att bygga fungerande processer för kundavtalens hantering samt test- och återlämning. Vi utvecklar restvärdessättningen och våra system och processer kontinuerligt för att hela tiden optimera produkten!

  En lång karriär inom VFS
  Madeleine började på VFS 2002 på Operations-avdelningen. Därefter har hon varit kredithandläggare, projektkontorsansvarig och gruppchef för avdelningarna Fleet Operations och Remarketing. Hennes nuvarande roll som produktchef för operationell leasing inkluderar som tidigare nämnt både privatleasing och operationell leasing för företag.

  Vad är det roligaste med rollen?
  – Bredden! Jag jobbar med många olika funktioner och väldigt många kompetenta kollegor! Utmaningen är att hantera komplexa produkter och få dem att fungera i vår relativt komplexa miljö, med andra produkter, system och processer. Vi behöver förhålla oss till regelverk och ständiga förändringar. Det blir aldrig tråkigt! Det är en förmån att ha fått vara här då företaget har vuxit så mycket, det har gjort att jag har haft möjlighet att utvecklas! Det är därför jag har stannat så länge.

  Skulle du säga att det är en fördel att ha varit på många avdelningar?
  – Absolut, det finns en stor vinning i att man känner till hur system och processer är uppbyggda. Även om jag inte har jobbat med alla delar i detalj så förstår jag hur det hänger ihop och vad som kommer att påverkas vid förändringar. Det har jag kunnat nyttja i utvecklingen av produkten privatleasing för begagnade bilar!

  Sammanfattningsvis, nämn 4 av kundens fördelar med produkten!
  ● Ett bredare utbud
  ● Ingen kontantinsats
  ● Lägre kostnader
  ● Ökad trygghet

Nästa steg

Bli en av oss och sök någon av våra lediga tjänster.

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!