VWFS logotype VWFS logotype

Har du frågor kring finansiering? Sök bland vanliga frågor till kundservice.

Sök bland vanliga frågor
 • En personlig och företagsmässig utvecklingsresa

  En personlig och företagsmässig utvecklingsresa

  Qais Balkhtone genomför ett betydelsefullt arbete i rollen som informationssäkerhetsansvarig hos oss på Volkswagen Finans Sverige (VFS). Tillsammans med kollegorna på IT-avdelningen utvecklar han företagets IT-säkerhet utifrån ett organisatoriskt och tekniskt perspektiv.

   

  Fokus på informationssäkerhet

  Qais har en masterexamen i digitalisering från Uppsala universitet med inriktning på datasäkerhet på en europeisk marknad. Hans intresse för konkret matematik och IT förde honom in på det spåret som tog honom till den roll han har idag.

  – Jag började på VFS i augusti 2020 för att jag ville jobba på ett större företag med många möjligheter. I dagens samhälle produceras och konsumeras mycket information som inte är strukturerad. För att skapa struktur och på så sätt vinna konkurrensfördelar krävs fokus på informationssäkerhet. Det finns händelser som leder till mönster och när man väl får mönster kan man systematisera. Den här rollen passar mig bra, jag är abstrakt och drivs av att utveckla och optimera, berättar Qais.

  Rollen som informationssäkerhetsansvarig

  Vår IT-avdelning består av tre grupper, varav Qais arbetar i den som ansvarar för arkitektur, drift och säkerhet. Tillsammans med teamet hanterar han frågor från både verksamhetens övriga avdelningar och ledningen.

  – Vi skyddar vår data ur ett organisatoriskt och tekniskt perspektiv. I min roll hjälper jag produktteamen med såväl stora som små beslut, allt från databasintegrationer till godkända kommunikationsprotokoll vid datakommunikation. IT-kollegorna är väldigt hjälpsamma och jag har nära kontakt med dem. Tillsammans genomför vi riskbedömningar och ser till möjligheter för att projekten ska rulla framåt. Likaså gäller med kollegorna som jobbar som arkitekter och utvecklare. Det kan dyka upp både plötsliga och mer tidskrävande utmaningar men jag tycker att vi som avdelning klarar av dem jättefint. Personligen har jag gjort en resa i rollen under mina år här och jag ser fram emot att fortsätta utveckla både mig själv och företagets IT-säkerhet, avslutar Qais.

   

Nästa steg

Bli en av oss och sök någon av våra lediga tjänster.

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!