VWFS logotype VWFS logotype

Har du frågor kring finansiering? Sök bland vanliga frågor till kundservice.

Sök bland vanliga frågor
Höstkonferens i kreativa miljöer

Höstkonferens i kreativa miljöer

2021-11-25

I mitten av november var det återigen dags för Volkswagen Finans Sverige:s (VFS) årliga konferens. Fjolårets digitala tappning återgick till sin ursprungliga form där medarbetarna fick chans att mötas i kreativa miljöer på Vildmarkshotellet i Norrköping. Konferensen gick under temat Förändring och medarbetarna välkomnades till givande föreläsningar, hisnande åkturer i Wildfire på Kolmården och härliga dialoger med efterlängtade kollegor.

"Förändring gynnar bara dem som är beredda på det" – Louis Pasteur

Årets tema på VFS årliga höstkonferens var Förändring, som en följd av att såväl branschen som VFS genomgår en fundamental transformation. Elmotorer erbjuder möjligheter för nya konkurrenter att komma in på marknaden. Digitala försäljningsplattformar förändrar relationen mellan kunder, återförsäljare och finansleverantörer. Kunder väljer allt mer flexibla mobilitetslösningar istället för fast ägande av en bil, vilket leder till att bilhandlare och importörer anpassar sin affärsmodell till de förändrade omständigheterna och nya digitala möjligheter. Branschen förändras – och det snabbt!

– När världen omkring oss förändras, så förändras vi också! Konferensen syftade till att visa var vi är, vad vi redan har uppnått och vad som ligger framför oss. Men självklart ville vi framför allt passa på att träffas igen, umgås och fira med varandra. För att fira vår efterlängtade återförening valde vi en mycket speciell plats, nämligen Vildmarkshotellet i Norrköping, berättar Holger Pabst, Vice VD.

Fullspäckade dagar med fokus på medarbetarna
Den två dagar långa konferensen inleddes med att vice VD Holger Pabst och VD Frank Holland hälsade alla 220 medarbetare välkomna. Därefter berättade Linda Berggren från Kolmården om deras betydelsefulla bevarandearbete av utrotningshotade djur världen över (läs gärna mer om det längst ner!). Fortsättningsvis agerade Linda Pettersson, HR-chef på VFS, moderator och ledde publiken genom en dag fullspäckad med intressanta presentationer och föredrag kring företagets förändringsprocesser. Vår automatiserade kundservicemedarbetare, roboten Volke, berättade bland annat om digitaliserade och automatiserade processer, om den digitala kundresan samt hur interna strukturer ska anpassas för att bli mer effektiva och kundorienterade.

Två av föreläsarna var säljcheferna Jonas Mellin Valdén och Karl Wåhlin som beskrev nuläget på marknaden, och vad som händer i dagsläget.
– Vi är vana att driva marknaden. Är det något företag som kan hantera utmaningen så är det vi, tack vare alla kompetenta medarbetare!, sa Jonas uppmuntrande till sina kollegor.

Rima Sabbagh, Avdelningschef för Fleet, fortsatte tillsammans med Erik Fransson, Brand Manager, att hålla en presentation om affärsutveckling inom Fleet.
– Vi ser förändringar i snabbare takt. Det krävs ett annat tålamod idag, och vi behöver vara snabba på att anpassa oss till dagens förändringar, konstaterade Rima.

I pauserna blev ljudnivån hög av konversationer medarbetare emellan. Stämningen i rummet var uppsluppen och kollegorna var mycket glada över att äntligen få träffas och umgås igen. Föreläsningsdagen avslutades med en medarbetarfilm. Moderatorn Linda valde sedan att avrunda med orden:

– Jag får rysningar, för jag trivs verkligen med att jobba här – med er!

Nomineringar inom företagsvärderingar
Fredagskvällen fortsatte med en trevlig middag på Vildmarkshotellet, där huvudfokuset låg på att umgås, ha roligt och uppmuntra varandra som kollegor. Företagets eminenta Mats Widelund, chef för Återförsäljarutveckling, ledde medarbetarna genom en kväll med glädjefyllda inslag. Under kvällen var det nämligen dags att presentera de som har nominerats av medarbetare gällande företagets värderingar;

Vi säger stort grattis till de nominerade;
Mattias Bylin – Tillit
Therese Sandstedt – Mod
Linda Moberg – Kundfokus
Linda Lundin – Entusiasm
Carolina Gustafsson – Ansvar

Konferensen gav mersmak
Schemat för lördagen var i samma anda som tidigare dag, och Linda fortsatte att moderera mellan insiktsfulla föreläsningar – den här dagen tillsammans med VD-assistenten Maria Wancke. Talare denna dag var bland annat medarbetarna Josef Thorner, Nils Sjöberg, Charlotte Dahlberg och Manne von Platen – alla med olika infallsvinklar på temat "Förändring". Den externa föreläsaren Christer Olsson var inbjuden för att tala om förändring. Han belyste särskilt hur det alltid startar med oss individer och att vi alla är kapabla att genomföra förändring – vi måste bara tro på oss själva!

Efter lunch var det dags att runda av konferensen, och det var med ett leende på läpparna som bussarna rullade hem mot Södertälje. Vi på VFS vill tacka samtliga medarbetare för fint engagemang – nu ser vi fram emot ett år av ytterligare förändringar!

Kolmårdens arbete för en vildare värld
Idag hotas tusentals djur av utrotning. För att hjälpa till och se till att dessa utrotningshotade arter överlever arbetar Kolmården utifrån tre viktiga uppdrag; bevarandearbete, forskning och utbildning.

– Vår vision är att inspirera vuxna och barn till ett livslångt engagemang för djur och natur, berättade Linda Berggren, djurchef på Kolmården.

Hos Kolmården finns det idag 62 arter av vilda djur från hela världen, totalt 550 enskilda individer. Många av dessa djur ingår i ett bevarandeprogram med målet att rädda arterna för framtiden, och att beskydda djurens naturliga livsmiljöer. Kolmården deltar aktivt i 19 bevarandeprogram för utrotningshotade djurarter inom den europeiska djurparksföreningen EAZA.

Delfinariet på Kolmården
Precis som övriga djur på Kolmården behöver delfinerna både fysisk och mental stimulans. Med hjälp av träning med positiv förstärkning öppnas en värld av möjligheter till att berika delfinernas liv. Kolmården uppmuntrar delfinens naturliga beteende genom att aktivera djuren, och ändra deras miljö regelbundet.

Delfintränarna spelar en stor roll i delfinernas vardag och deras viktigaste arbete är att kontinuerligt se över delfinernas mående. Delfinerna på Kolmården simmar i 6,4 miljoner liter vatten. Vattentemperaturen är cirka 20 grader och salthalten är på 3 %, vilket är livsnödvändigt för delfinerna. Allt vatten rinner med självfall till en reningsanläggning, som ligger i ett separat hus. Där pumpas det genom filter och UV-ljus, för att sedan pumpas upp i ett torn så det kan rinna tillbaka till bassängerna med självfall. Detta är en viktig process för att eliminera buller från pumpar, som man annars hade behövt ha i anläggningen.

Bilder från konferensen

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!