VWFS logotype VWFS logotype
Green Policy

Green Policy

Grön bilpolicy

 • Bilpolicyn är grunden för företagets bilinnehav. Med bilpolicyn styr förtaget både drivmedelsval och miljöavtryck. Samtidigt är bilpolicyn så mycket mer än vilka bilar som får väljas. En bilpolicy innefattar även saker som säkerhet, hur bilen får framföras och vad som gäller i olika situationer.

  Ur ett miljöperspektiv har körstilen stor påverkan, även i bilar med vanlig förbränningsmotor. Beroende på hur bilen körs påverkas både förbrukningen och skadeutfallet. Körbeteendet är inte minst viktigt om era bilar är profilerade med företagets namn. Vi anser därför att företagets bilpolicy bör innehålla riktlinjer för hur bilarna ska framföras och möjlighet för utbildning inom Ecodriving. Läs mer om Ecodriving.

  Bilval
  I dagsläget finns ett stort urval av bilmärken, bilmodeller och drivmedel på den svenska marknaden. Vad passar ditt företag? Utifrån företagets behov finns olika val att göra och nedan finns ett urval av frågor som är viktiga att reflektera över:

  • Verksamhetsbilar, tjänstebilar eller personalbilar?
  • Var i landet körs bilarna?
  • Hållbarhetstankar?
  • Kostnadsnivå?
  • Basbelopp eller TCO?

  Det är inte enkelt att navigera mellan alla frågeställningar som behöver besvaras innan beslutet om vilka bilar som ska finnas i policyn ska fattas. Hur vill ert företag jobba med omställningen i vagnparken? Vi hjälper er gärna, oavsett om ni ska sätta upp, göra om eller bara se över er bilpolicy.

   

  Kontakt

  fleetsupport@vwfs.se
  08-120 812 20

   

Kontakta oss

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!