VWFS logotype VWFS logotype
Green Monitor

Green Monitor

 • Green Fleet Monitor är en rapport där företaget enkelt kan se hur väl ansträngningarna kring en mer miljövänlig vagnpark utvecklas.

  Dels är det viktigt att vagnparkens genomsnittliga utsläpp är låg. Bilvalet är viktigt för att miljön ska gynnas, men förbättringsmöjligheterna slutar inte där. Körbeteendet påverkar i högsta grad utsläppsnivån oavsett drivmedelstyp. Det kan vara bättre att behålla några bilar med förbränningsmotorer om bilarna rör sig i områden där laddmöjligheterna inte är optimala.

  Att få kontroll på det verkliga CO2-utsläppet utifrån hur mycket bränsle som går åt per km är en annan indikator. Här spelar både körmönstret och körbeteendet in. En elhybrid som inte körs primärt på el riskerar att förlora sin miljönytta. Att erbjuda laddmöjlighet på arbetsplatsen är ett bra sätt att premiera körning på el.

  Vi vill med vår Green Fleet Monitor lyfta fram både det CO2-värde som finns inrapporterat i Transportstyrelsens register men också det verkliga avtrycket som varje bil har. På så sätt kan ert företag ta pulsen på hur arbetet går framåt och jobba med miljöavtrycket - oavsett fordonstyp och drivmedel.

  Är du intresserad av att höra mer om vår Green Fleet Monitor?

   

  Kontakt

  fleetsupport@vwfs.se
  08-120 812 20

   

Kontakta oss

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!