VWFS logotype VWFS logotype
Fleetsupport Fleetsupport

Har du frågor kring finansiering? Sök bland vanliga frågor till kundservice.

Sök bland vanliga frågor
Fördriva tiden i bilen

Fördriva tiden i bilen

2023-06-14

Vi börjar närma oss den perioden där allra flesta av oss väljer att ta ut sin semester. En del av oss kommer att sitta längre perioder bilen för att göra utflykter eller komma fram till ett härligt semestermål. En längre stunds stillasittande kan få vem som helst att tröttna och undra när man är framme.

Vi är många som har fått den frågan från baksätet redan efter 30 minuter av bilfärden. Därför vill vi på Fleet ge er lite tips på vad man kan hitta på i bilen under resans gång. En del gillar att läsa böcker. Därför tipsar vi nedan om bra alternativ där en del även finns som ljudböcker. Vill man inte lyssna på ljudbok finns det massvis med intressanta poddar att fördriva tiden med.

Om resan är lång och man tröttnar på att lyssna på ljudbok eller läsa kan det vara kul med en lek. Våra kollegor på Fleet delar med sig av roliga lekar som passar både stora som små.

Boktips
Avdelning Q av Jussi Adler-Olsen
Je m’apelle Agneta av Emma Hamberg
Där kräftorna sjunger av Delia Owens
Bokserien Kontrahenterna av Denise Rudberg

Poddar
Röda vita rosen för den trädgårdsintresserade
Säker Stil för den modeintresserade
Hälsosnack med Lotta och Victoria för den hälsointresserade
Vi bilägares podcast om motorminnen och nyheter inom bilvärlden

Lekar
Gissa vem
En passagerare tänker på en person som är känd för samtliga. De andra får ställa sammanlagt 20 frågor för att komma på vem det är. Frågorna ställs i turordning laget runt.

2 rätt, 1 fel
En av resenärerna säger 3 saker som sig själv. 2 påståenden stämmer och 1 är fel. De andra gissar vad som inte stämmer.

Räkna takboxar/bilmodell
Barnen får räkna takboxar på mötande bilar eller bilar en eventuell specifik modell, färg mm och får sedan 1 kr per bil med takbox. En bra liten semesterpeng till barnen och de stirrar inte på skärmar.

Musik quiz
Varje person får välja tre låtar och övriga resenärer ska gissa låt och artist/grupp. Snabbast att svara vinner.

Norsk karaoke
Behövs telefon och hörlurar – låtar slumpas fram och den person med hörlurar på, nynnar med så gott det går, övriga i bilen får gissa låten.

Djurleken
Person 1 säger Apa.
Person 2 måste komma på ett djur som börjar på bokstaven som djuret innan slutade på, alltså "a". Så person 2 säger Alligator.
Person 3 behöver då säga något på "r" osv..
(Funkar även på andra teman)

Tysta leken
Behövs ingen närmare förklaring hur den går till. Konstigt nog är det den mest vanliga leken som vuxna föreslår till sina barn.

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!