VWFS logotype VWFS logotype
Fleetsupport Fleetsupport

Har du frågor kring finansiering? Sök bland vanliga frågor till kundservice.

Sök bland vanliga frågor
Support på bredden

Support på bredden

2023-02-17

Fleet Support hanterar och administrerar vagnparker åt företag. Det innebär en stor mängd tjänster som kan underlätta vardagen för våra kunder och ge mer tid att fokusera på verksamheten. Nedan har vi sammanställt en detaljerad lista:

Leasing
Fleet Support erbjuder både operationell och finansiell leasing för bilar och transportfordon från alla märken.

Service och försäkring
Vi erbjuder även serviceavtal och bilförsäkring till alla märken. Service och reparationer sker med originaldelar hos auktoriserad märkesverkstad.

Administration
I vår administration ingår drivmedelskort, försäkring (via IF), leverantörsfakturor, km och trängselskattsrapportering, löneunderlag. Har ni valt Fleet Support kan vi även administrera era egenägda fordon. 

Omfattande support
Vi har en förarsupport dit förarna vänder sig med frågor kring bland annat körjournalsrapportering, drivmedelskort och information om sin tjänstebil. Förarsupporten nås på 08-120 812 20 eller fleetforare@vwfs.se.

Hyrbilar
I väntan på ny bil erbjuder vi en tjänst som vi kallar för pre delivery. Det innebär att man har möjlighet att hyra en bil från Europcar i väntan på sin ordinarie bil. Europcar har ett brett sortiment av hyrbilar som vi kan hjälpa till att boka.

Mina sidor
I vår portal FleetWeb har ni tillgång till matnyttig information kring bilinnehavet. Förarna har möjlighet att kilometer- och trängselskattsrapportera varje månad samt ta ut rapporter för att kunna följa kostnaderna på sin bil. Företaget har möjlighet att ge sina anställda olika behörigheter i FleetWeb. Som lönehandläggare har man bland annat möjlighet att få tillgång till löneunderlaget som skapas i samband med vår fakturering varje månad.

Bilkonfigurator Fleet CC
I administrationen hos Fleet Support får ni tillgång till vår bilkonfigurator, Fleet CC. Det är ett digitalt verktyg anpassat efter ert företags bilpolicy. I lugn och ro har föraren möjlighet att räkna på olika bilar och när man har bestämt sig för önskad bil avropas den av bilansvarig i portalen FleetWeb.

Elektronisk körjournal
Fleet Support och Automile erbjuder även elektronisk körjournal. Det finns möjlighet att lägga till automatisk inläsning av körjournalen till vår portal FleetWeb. Vid automatisk inläsning av körjournal behöver förarna inte göra rapporteringen manuellt.

Företags- och drivmedelskort samt laddningslösningar
Förutom de vanliga drivmedelskorten till diesel och bensin-bilar har Fleet Support inlett ett samarbete med MER Sverige. Hos MER Sverige kan ni beställa laddboxar och abonnemang för företagsladdning, publik laddning m.m. OKQ8 som också är en av våra samarbetspartners erbjuder köp av laddstolpar och har ett företagskort avsett för el. Kortet heter Basic Business El och vid laddning genom kortet får Fleet Support transaktionerna som faktureras till kunden. Precis som vid tankning av diesel och bensin.

Trading
När det är dags att avyttra en bil med finansiell leasing har ni möjlighet att göra det hos vår partner Trading Solutions. Bilen värderas och säljs på auktion till högstbjudande.

Ta hjälp av Fleet Support och skräddarsy er lösning efter vilket behov ni har.

Om ni vill veta mer om vår administration och samarbeten kontakta Fleet Support på fleetsupport@vwfs.se

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!