VWFS logotype VWFS logotype
Fleetsupport Fleetsupport

Har du frågor kring finansiering? Sök bland vanliga frågor till kundservice.

Sök bland vanliga frågor
  • Gör dig redo för vintern
    Gör dig redo för vintern
    Checklista
2023-09-25

Dagarna blir kortare, mörkare och temperaturen sjunker. Vi vill därför tipsa dig om ett par saker för en smidigare vinterperiod med din bil.

Vinterdäck

Boka tid för däckskifte i god tid. Många väntar till sista stund vilket gör att det kan vara svårt att hitta tider. Det är inte den behagligaste känslan att behöva köra med sommardäck när nattemperaturen oväntat slår över till minus grader.

Tänk på att hålla koll på mönsterdjupet på däcken. Om du kör elbil, ha även i åtanke att det starka vridmomentet kan medföra snabbare slitning.

Mellan 1:a december och 31:a mars är det lagkrav på vinterdäck. Tänk även på att vissa städer har dubbdäcksförbud på en del gator. Information om detta finns på städernas hemsidor.

Reseplanering

Planera dina resor och starta i god tid. Håll koll på väderprognosen och följ rekommendationer. Väl på vägen håll hastigheten och kom ihåg att hålla avståndet till bilen framför.

Isskrapa

Snöskyffel

Infällbar/hopfällbar snöskyffel. Har du otur och blir inplogad kommer detta rädda din dag.

Varningstriangel

Förvara den lättåtkomlig och sätt upp den minst 50 meter från bilen för att dina medtrafikanter ska hinna uppmärksamma dig och din bil.

Reflexväst

Vid oväntat stopp längs en dåligt upplyst väg är det svårt för andra medtrafikanter att se dig. Sätt på dig reflexvästen innan du ska placera varningstriangeln.

Bogserlina

Filt

Vid oväntat stopp kan det vara skönt att kunna värma en frusen förare eller passagerare.

Mössa, vantar och tröja

Sker dina huvudsakliga arbetsuppgifter inomhus och på kontor? Det är sannolikt att klädvalet är anpassat utefter det. Förvara en särskild tjocktröja, mössa och vantar i bilen ifall det oplanerade skulle inträffa.

Ficklampa

En hederlig ficklampa är alltid bra att ha i bilen när något strular och batteriet till telefonen har tagit slut.

Något ätbart

En längre bilresa eller ett oväntat stopp kan ge upphov till oplanerade behov. Det är bra att ha vatten och något ätbart i bilen.

Och sist men inte minst - kör försiktigt.

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!