VWFS logotype VWFS logotype
 • "VFS är ett företag som är måna om sina medarbetare!"

  "VFS är ett företag som är måna om sina medarbetare!"

  Efter att Linda Lundin tagit sin magisterexamen med inriktning mot redovisning ville hon omsätta sina teoretiska kunskaper i arbetslivet. Genom ett konsultbolag fick hon möjligheten att börja arbeta som ekonomiassistent på Redovisningsavdelningen hos oss på Volkswagen Finans Sverige. När en tjänst som Redovisningsekonom blev ledig tvekade hon inte att ta möjligheten att gå vidare inom företaget.

   

  - Det finns inte en typisk dag på jobbet i den meningen att jag gör samma sak varje dag. Som redovisningsekonom infaller många av mina arbetsuppgifter vid specifika tidpunkter under månaden eller året. Under de fem dagar vi genomför månadsbokslut har vi specifika arbetsuppgifter som ska göras respektive dag. Innan och efter bokslutet förbereder vi, gör avstämningar av konton, rapporterar till Tyskland och testar nya versioner av vårt ekonomisystem, berättar Linda.

  Ett bra mottagande

  Linda har sedan hon började hos oss tidigare i år (red. år 2017) varit ny på såväl företaget som i två olika roller. Hon beskriver sin introduktion som mycket givande.

  - Jag har fått ett bra mottagande när jag började som både ekonomiassistent och som redovisningsekonom. Upplärningen har skett stegvis, vilket har varit till stor fördel. Att först ha arbetat som ekonomiassistent innan jag började arbeta som redovisningsekonom har också underlättat. Rutinbeskrivningar och kontinuerliga avstämningar med min chef har varit bra förutsättningar för att komma in i rollen, säger Linda.

  Att vara strukturerad, noggrann och analytisk är förmågor som är viktiga att ha i rollen som redovisningsekonom anser Linda. Noggrann och strukturerad för att göra rätt säker på rätt sätt och analytisk för att förstå samband och undersöka differenser. Till andra som vill börja arbeta med ekonomi eller hos oss ger Linda rådet att göra sitt bästa för då kommer man långt.

  - Det är mycket att lära i början, men med tiden faller bitarna på plats. Våga fråga, alla har vi varit nya och det finns inga dåliga frågor. Det är mycket bättre att fråga en kollega än att det går åt värdefull tid att fundera själv. Jag har inte haft en klar målbild med min karriär, utan varit ambitiös och tagit möjligheten till utveckling när den presenterat sig, vilket det finns gott om i det här företaget.


  Högt i tak och entusiasm

  Framåt fokuserar Linda på den nya roll hon har och att lära sig mer i den. Hon trivs hos oss och ser fram emot att få utvecklas i takt med att företaget förändras.

  - Att Volkswagen Finans Sverige är ett företag som är måna om sina medarbetare, har god arbetsmiljö och ledarksapskultur är något som gjort att jag trivs här. Jag trivs också med mina kollegor. Vi arbetar en hel del självständigt, men hjälper alltid varandra och har roligt ihop. Företagskulturen präglas av högt i tak och entusiasm. Fokus ligger på utveckling och förbättring genom att alla aktivt deltar och delar med sig av sina kunskaper. Framförallt när tekniken utvecklas behöver förtaget utvecklas tillsammans med sina medarbetare.

Nästa steg

Bli en av oss och sök någon av våra lediga tjänster.

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!