VWFS logotype

 • Anilia Sellstedt började sin resa hos oss som inhyrd handläggare i en av de tre kundtjänstgrupperna (Operations). Hon har sedan år 2011 utvecklats i sin roll samtidigt som hon har sett företaget förändrats och vuxit. Idag arbetar hon som utbildningsansvarig för hela kundtjänstavdelningen.

  - Som handläggare på Retail får du arbeta i en mycket rolig och varierande roll, eftersom du arbetar med människor. Ingen dag är den andra lik och man får hantera många saker i arbetet samtidigt. I rollen ingår allt från att ge kunder support genom telefon och mail till administrativa arbetsuppgifter t.ex. att starta finansavtal. Kunderna på andra sidan luren kan vara både privatpersoner och företag, berättar Anilia.

  Specicalist på utbildningsfrågor 

  I och med att kundtjänstavdelningen växte fick Anilia snabbt utökade arbetsuppgifter och arbetar idag heltid som specialist med utbildningsfrågor gällande såväl nyanställda som befintliga medarbetare. I hennes roll ingår att utveckla en utbildningsplan för alla tre grupperna på kundtjänst, vilket bland annat omfattar ett ettårigt introduktionsprogram för nya medarbetare samt ett utbildningsprogram för befintliga medarbetare innehållandes coachning i telefon och skrift.

  Hon arbetar även med att ta fram rutinbeskrivningar och manualer till avdelningens kunskapsportal, där handläggarna snabbt och enkelt ska kunna söka upp svar på kundernas frågor. I arbetet tar hon stöd av handläggarna för att utveckla portalen efter deras behov samt säkerställer att alla manualer och rutiner är anpassade efter såväl interna som externa lagar och riktlinjer. De utbildningar hon utvecklar omfattar medarbetare internt inom företaget, men Anilia samarbetar även med sin kollega som är utbildningsansvarig för externa utbildningar gentemot återförsäljarna.


  En fördel att kunna organisationen

  - Jag har utvecklat min roll och mitt arbetsätt efter att behovet av utbilning på avdelningen vuxit. Utmaningen har varit att gå från att utbilda 10 medarbetare till att vara ansvarig för att utbilda 40 medarbetare som alla arbetar med olika saker, men det har gått bra och varit lärorikt. Det är en fördel att kunna organisationen och företagets produkter innan man får rollen att coacha och utbilda sina kollegor, men även jag har fått lära mig nya saker allt eftersom.

  - När min roll förändrades och jag började arbeta med utbildning på heltid för hela kundtjänstavdelningen fick jag lära mig vad de andra avdelningarna arbetade med eftersom jag inte hade någon tidigare erfarenhet. Rollen ställer även krav på kreativitet, initiativtagande och god problemlösningsförmåga, säger Anilia.


  Introduktionsprogrammet entuasmierar

  Att få arbeta med introduktionsprogrammet är en av de arbetsuppgifter Anilia känner extra entusiasm för. Programmet börjar första dagen med en rundvandring och introduktion till företaget följt av en gemensam lunch med kollegorna. Eftermiddagen spenderas på egen hand genom interaktiva digitala utbildningar. Andra dagen påbörjar medarbetaren sitt utbildningsprogram som varar i ett år och anpassas efter individens behov.

  - Jag drivs av att hjälpa andra och få ta emot nya medarbetare och välkomna dem. Det är väldigt viktigt att nya medarbetare får en bra introduktion för att trivas, känna sig trygga och kunna prestera. Vårt introduktionsprogram bygger på att succesivt lära och utmana medarbetaren för att uppnå bästa effekt för såväl personen som oss. Det är viktigt att inte bara kasta in en ny medarbetare i sina arbetsuppgifter, utan att ge dem de bästa förutsättningarna.

   Ett företag som växer och utvecklas

  Att Volkswagen Finans Sverige är en arbetsgivare som tar hand om sina medarbetare och ger de möjlighet att utvecklas har gjort att Anilia trivts hos oss och valt att fortsätta arbeta här.

   - Något som har gjort att jag stannat så länge här är att det finns möjligheter att utvecklas och att företaget växer och förändras. Genom att alla avdelningar är sammankopplade finns möjligheter att dela med sig av sin kunskap genom att antingen byta avdelning eller att utvecklas inom sin befintliga roll med andra arbetsuppgifter. Trots att vi har blivit allt fler medarbetare inom hela företaget finns det fortfarande en familjär stämning där alla känner alla, avslutar Anilia.

Nästa steg

Bli en av oss och sök någon av våra lediga tjänster. Vi välkomnar även spontanansökningar.