VWFS logotype VWFS logotype
 • Wilhelm Pousette cyklar för välgörenhet och stöttas av Volkswagen Finans Sverige AB

  Wilhelm Pousette cyklar för välgörenhet och stöttas av Volkswagen Finans Sverige AB

  2019 cyklade han till Paris. I år cyklade han från Malmö till Stockholm. Wilhelm Pousette, Gruppchef för IT-arkitektur på Volkswagen Finans Sverige AB (VFS), är en av många lagkamrater i den värdefulla välgörenhetsorganisationen Team Rynkeby - God Morgon. Tillsammans cyklar de för att alla barn ska ha chans till ett värdigt liv. Ett livsviktigt engagemang som VFS inte bara stöttar, utan även är med och bidrar till.

   

  Team Rynkeby - God Morgon – från elva till 2 400 cyklister

  Välgörenhetsorganisationen, som är en del av ett europeiskt välgörenhetsprojekt, grundades år 2002 i Danmark. Det hela började med att en av de anställda på varumärket Rynkeby Foods A/S ville se avslutningen av Tour de France på Champs-Élysées. Sagt och gjort – tillsammans var de elva personer som cyklade ner till Paris och det första lilla fröet var sått.

  Det första året gick Rynkeby Foods A/S själva in som huvudsponsor och de backades dessutom upp av ett flertal andra företag som ville sponsra projektet. Efter cykelturen hade de ett överskott på 44 500 kr, pengar som oavkortat skänktes till barncanceravdelningen på Odense Universitetshospital. Sedan dess har organisationen utökats till 2 400 cyklister som varje år cyklar till Paris tillsammans för att samla in pengar till allvarligt sjuka barn.

  Läs mer om Team Rynkeby - God Morgons historia här.

   

  "Det känns fint och viktigt att VFS vill stötta initiativet"

  I juli var det dags för årets cykeltur till Paris, men på grund av rådande pandemi genomförde de svenska lagen istället en symbolisk tur på olika platser runt om i Sverige. Totalt var det 16 svenska lag som cyklade rundan "Tour de Suede - för kritiskt sjuka barn". En av deltagarna var Wilhelm Pousette som cyklade från Malmö till Stockholm.

  – Jag var med och cyklade för Team Rynkeby - God Morgon första gången år 2019, så det här var min andra runda. För mig handlar det mycket om kombinationen – jag älskar att cykla långt och gör det ännu hellre när jag kan göra gott för andra samtidigt. Vi lägger ner otroligt mycket tid och arbete under årets gång, både på att träna tillsammans och samla in sponsorer. Tävlingen blir den stora belöningen, det är det man väntar på hela året, berättar Wilhelm.

  Wilhelm beskriver vidare...

  – För mig känns det både fint och viktigt att min arbetsgivare, Volkswagen Finans Sverige, vill stötta initiativet. Under det här året gick de in som sponsor och även många medarbetare har själva bidragit genom att donera till denna välgörenhet. Jag är stolt och glad över att de ville vara med och bidra – nu trampar vi vidare mot nya mål!, avslutar Wilhelm.

  Vill du cykla för en god sak eller bidra som sponsor till projektet? Ansökan är öppen!

Nästa steg

Bli en av oss och sök någon av våra lediga tjänster.

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!