VWFS logotype VWFS logotype
 • Anne Berken ansvarar för tilläggstjänsterna på Volkswagen Finans Sverige AB

  Anne Berken ansvarar för tilläggstjänsterna på Volkswagen Finans Sverige AB

  En imponerande samarbetsförmåga, ett öga för detaljer och ett kvalitativt arbetssätt är några av de positiva egenskaper som tillskrivs Anne Berken. Sedan två år tillbaka arbetar hon som Produktchef över tilläggstjänster på Volkswagen Finans Sverige AB (VFS), där hon tar såväl befintliga som nyligen utvecklade tilläggstjänster till nya höjder.


  Anne Berken flyttade till Sverige från Tyskland år 2014 och har sedan dess axlat ett flertal viktiga roller inom branschen. I sin nuvarande roll, produktutvecklar hon företagets tilläggstjänster och betalskydd har sedan en tid tillbaka varit i fokus. Betalskyddslösningen är en tilläggstjänst som genererar extra trygghet om kundens betalningsförmåga blir nedsatt av exempelvis sjukdom eller arbetslöshet. Skyddet är ensamt på marknaden i sitt slag, då priset är fixerat i intervaller och inte i en månadsbaserad procentsats. Teamet har arbetat med produkten under en längre tid och den skulle ha lanserats i slutet på 2020 enligt dåvarande plan. I och med pandemins framfart blev det högst aktuellt att lansera funktionen tidigare än planerat.

  – Vi lyckades lansera det nya betalskyddet redan i juni 2020, vilket såklart kändes helt fantastiskt. Under pandemin har vi sett ett starkare behov av produkten. Tack vare vårt agila arbetssätt och ett fint samarbete mellan våra avdelningar kunde vi genomföra lanseringen betydligt tidigare än tänkt, berättar Anne.

  "En fantastisk projektstruktur"

  På en arbetsplats i konstant utveckling är teamwork, tydlighet och välutvecklade arbetsstrukturer betydande. Anne ser till att det tillgodoses i sina projekt där hon leder och fördelar arbetet. I projekt där flertalet avdelningar är involverade tillkommer ett ansvar i att göra samtliga medarbetare trygga och införstådda i arbetsprocessen.

  – Det är oerhört viktigt att ge stöd åt både utvecklingsteam och inblandade avdelningar vid lansering av ett nytt projekt, och jag är glad och tacksam över att det finns en så fantastisk projektstruktur på VFS, berättar Anne.

  Ytterligare något som gynnar trivseln på arbetet är det förtroende som Anne själv beskriver att hon har fått från chefer och ledning. Hon menar att det inte är en självklarhet att få projektleda arbetet kring en helt ny produkt som nyanställd.

  – Begreppet frihet under ansvar gäller på VFS, samtidigt som det finns hjälp att hämta när det behövs!, berättar Anne.

  Om du ser tillbaka på dina två år här på VFS, vilket är ditt hittills bästa minne?

  – Jag har arbetat hälften av min tid på VFS hemifrån på grund av pandemin, men trots detta vill jag slå ett slag för våra väldigt roliga workshops tillsammans med projektkontoret. Både feedback och dialog fungerar väldigt bra trots distansarbete. Det märks att alla vill varandra väl: vi har en ärlig inställning samtidigt som vi har väldigt roligt!, avslutar Anne.

Nästa steg

Bli en av oss och sök någon av våra lediga tjänster.

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!