VWFS logotype VWFS logotype
  • Tomtens renkraftsfavoriter
    Tomtens renkraftsfavoriter
2019-12-17

Inför julen har vi funderat på en klurig fråga - hur väljer tomten att transportera julklapparna år 2019 och i framtiden? Mycket har ju hänt inom transportsektorn. Vi har låtit fantasin flöda och sammanställt en topplista.

Stadstomten
Den cityorienterade tomten är utöver låga utsläpp primärt fokuserad på att enkelt hitta en parkeringsplats i samband med klapputdelning i världens många portuppgångar. Den rena kraften skulle i detta fall kunna komma från en föredömligt liten och praktisk bil, SEAT Mii med gasdrift! 

Nostalgitomten
Den nostalgiske men fortsatt bilintresserade tomten kan tänka sig en etanoldriven bil och värför då inte en Saab 9-3 BioPower? Utöver en låg fordonsskatt så finns mycket prestanda att hämta när bilen körs med just ren etanol.

Bränslecell-tomten
Valet av fordon för tomten som önskar att köra på bränslecell och vätgas är inte det största idag, men alternativ från märken såsom Huyndai finns och Audi är igång med utveckling av deras h-tron teknologi. En utsläppssnål transport med endast vatten och värme som biprodukt. Helt klart ett alternativ för tomten när tankningställen och fordonsalternativ utökas. 

Santa Electric
En tomte i tiden har säkerligen följt klimatdebatten och vill mixa både ren kraft och bekvämlighet samt få plats med klapparna under de längre färden. Audi e-tron känns då som ett givet val med både god lastkapacitet och quattro för framkomlighet. Med det stora batteriet kommer tomten även långt med en enda laddning. Tomtens citytransport, SEAT Mii, kan komma att pensioneras då vi tror att tomten har förhandsbokat Volkswagens nya elbil ID.3.

Renkraft
Men vem försöker vi lura egentligen? Ovan nämnda transportmedel ligger oss på Fleet Support varmt om hjärtat men tomten lär förlita sig på ett klassiskt val. Ett val som innebär noll utsläpp och en resa via fågelväg istället för bilväg. Vi menar såklart släde med Rudolf och co. i spetsen!

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!