VWFS logotype VWFS logotype
Provkörning Q4 e-tron

Provkörning Q4 e-tron

2021-09-21

Då har det blivit dags för ännu en provkörning. Den här gången har vi fått möjligheten att ratta en till elektrisk bil – helt nya Audi Q4 e-tron.

Bilen vi har fått nycklarna till är av versionen 40 Proline iklädd Navarra Blue metallic. Likt syskonet Volkswagen ID.4 som vi provkörde i våras delar bilarna mycket gemensamt. En motor på den bakre axeln som ger totalt 204 elektriska hästkrafter och 310 nm i vridmoment. Enligt WLPT körcykel kan man köra upp till 51 mil på en enda laddning. Cupé versionen eller på Audi språk Q4 e-tron Sportback levererar en något högre räckvidd tack vare den mer aerodynamiska karossformen. Q4 e-tron finns även i en instegsversion 35 Proline som levererar 170 hästkrafter samt två starkare versioner Q4 e-tron 45 och 50 med quattro fyrhjulsdrift som ger 265 respektive 299 hästkrafter.

Designmässigt tycker vi att Audi har lyckats bygga en snygg elbil som andas just Audi. När vi kliver in i bilen välkomnas vi av en väldigt stilren, progressiv, lagom digital och funktionell interiör som också känns Audi. Infotainment systemet är högklassigt med kvick respons och logisk struktur. Det bjuds på hela 25 liter i olika förvaringsutrymmen och ett imponerande bagageutrymme på 520-1490 liter. Även som passagerare på baksätet sitter man fint med mycket utrymme både högt och lågt. Helt enkelt en väldigt rymlig bil vilket man kan förvånas av då den exteriört inte upplevs mycket större än en Audi Q3.

På vägen upplevs bilen väldigt bekväm, ljudet i kupén låg och väghållningen av hög klass med en fin respons i styrningen. Likt syskonen Volkswagen ID.4 och ŠKODA Enyaq har Q4 e-tron en fantastisk svängradie som går att jämföra med småbilsklassen. Även om 204 hästkrafter kanske inte imponerar på en elbil så räcker det för att ge en pigg acceleration från låga hastigheter tack vare tillgången till fullt vrid från elmotorn. Med mer hästkrafter brukar räckvidden minska så här blir det en fråga om vad som är viktigast för dig som förare. I optimala förhållanden klarar den här bilen enligt Audi en acceleration från 0-100 på 8,5 sekunder. Toppfarten är reglerad till 160 km/h. Under provkörningen nådde vi en så pass låg nivå på batteriet att det var på sin plats att testa snabbladda bilen. Q4 e-tron 40 samt de starkare versionerna går att snabbladda med en effekt på upp till 125 kWh vilket kan omsättas enligt Audi till följande exempel:

- Energi för 130 km kan laddas på bara ca 10 min

- Batteriet kan laddas från 5 % till 80 % på ca 38 min

Om du går i tankar att byta till en elbil så rekommenderar vi starkt en provkörning av Q4 e-tron hos närmaste Audiåterförsäljare.

Läs mer om nya Q4 e-tron på audi.se. Med hjälp av vår Fleet Car Configurator kan du bygga och beställa din önskade Q4 e-tron. Kontakta oss om ni vill veta mer om Fleet CC!

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!