VWFS logotype VWFS logotype
Medarbetarintervju

Medarbetarintervju

2022-02-15

Manne har sedan någon månad tjänsten som affärsutvecklare för Fleet och i denna intervju kommer ni att få bekanta er med Manne. Manne har jobbat flera år inom företaget och haft ett antal olika roller. Bland annat har Manne varit gruppchef för Fleet Operations för ett par år sedan.

Manne, välkommen tillbaka till Fleet!

Vem är Manne, berätta lite om dig själv?
Svar: Jag är en nyfiken och positiv person med mycket energi. Gillar att tänka utanför boxen. Bor på husbåt tillsammans med sambo. Snart två barnbarn. Gillar att gå på gymmet och sticka ut i löpspåret. Längtar efter golfsäsongen.

Hur känns det att vara tillbaka på Fleet?
Svar: Känns nästan som jag inte varit borta från Fleet men visst är det härligt att vara tillbaka på riktigt. Har ju jobbat med Fleetaffären i snart 30 år så viss erfarenhet har jag. Är extra roligt nu när det dels är så många förändringar i branschen med elektrifiering samt digitalisering dels när det går så bra för oss. Vi är ju helt klart den aktör på den här marknaden som växer mest och med mycket god kundnöjdhet.

Berätta lite om vad du jobbar med?
Svar: Jag har ett ansvar för våra partnersamarbeten där det är viktigt att vi har riktigt bra partners som kompletterar vårt erbjudande till våra kunder så vi täcker hela mobilitetsbehovet. Här är det särskilt viktigt att fokusera på att vi har riktigt bra erbjudanden på alla bilmärken. Dessutom är jag ansvarig för att våra produkter/tjänster håller högsta klass idag och i framtiden.

Kan du berätta lite om våra samarbeten, vad har vi för samarbetspartners?
Svar: Vi har samarbeten med traditionella drivmedelsbolagen, glaspartners (Ryds Bilglas), If, samtliga bilmärken i någon form, däckpartners, Hyrbilar (Europcar), digital körjournal (Automile), trading (Trading Solutions). Vi har också startat upp samarbeten med Mer och OKQ8 för att kunna erbjuda kompletta lösningar för att våra kunder ska kunna dels köpa laddare, ladda bilen samt hantera kostnaderna för laddning oberoende av om våra kunder har huvudregel eller komplementregeln. Det är ju mycket nya regelverk och omställning till elektrifierade bilar som gör det svårt för företag att hantera sina bilar. Vi säkerställer så att våra kunder med våra tjänster och rådgivning tryggt kan navigera i det nya.

Vad har vi för spännande utvecklingar/samarbeten på gång?
Svar: Fortsatt satsning på att ge ett bredare erbjudande gällande laddning. Marknaden är fortfarande omogen och vi räknar med många förändringar här men vi kommer säkerställa att våra kunder har de bästa lösningarna. Eftersom många kunder efterfrågar vinterdäcklösningar så har vi ett fokus på att kunna under året erbjuda fler tjänster med sikte på en större flexibilitet och enklare lösning för både våra kunder och dess förare. Jag vill också gärna lyfta fram våra digitala satsningar där jag vill nämna Fleet CC som är vår konfigurator där våra kunder kan bygga bilar enligt sin bilpolicy. Det är ett fantastiskt bra verktyg för våra kunder och dess förare. Vi kommer också lansera en ny uppdaterad Fleetweb. Vi kommer löpande att lägga till ny funktionalitet för att göra bilinnehavet enklare för våra kunder

Inom vilka branscher kommer det att behövas samarbeten lite längre fram säg tex 5 år?
Svar: Inom vår koncern är det ett stort fokus på att kunna erbjuda kompletta lösningar för att lösa våra kunder totala behov av mobilitet. Vi har redan ett brett erbjudande men om kan ska vara lite innovativ kanske vi har samarbeten med SJ, lokaltrafik, taxi, flyg, resebyrå etc.

Vad ser du för utmaningar med ditt jobb?
Svar: Att alltid tänka ett steg framåt. Att våga och orka göra förändringar samt att få det att fungera internationellt.

Till sist, vad kör du för bil och har du någon drömbil, vilken?
Svar: Nu kör jag ID.4 GTX och drömbilen just nu är en elektrifierad Audi. Gärna kommande Q6 e-tron eller e-tron.

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!